Naše tvorba / Books from our kitchen

MÍSTO V SRDCI

Zdenka Pohlreich

Nic z toho, co zazní v této knize, nemůže vyjádřit stav bytí, který zažívám. I kdybych vládla košatou řečí, není možné tento stav popsat. To proto, že vše, co dokážeme slovy vyjádřit, je toliko projevený materiální svět, který pochází ze světa neprojeveného. Neprojevený svět nemá formu, nemá slova, nemá barvu, nemá pohlaví. Je to živé nic. A považte, jak byste mohli charakterizovat nic? Vždyť cokoliv, co o nic vyslovíte, stává se v tu ránu něčím. Všechna slova jsou pouze návod, jak toto nic zažít. A pokud se vám to podaří, stejně tak jako já objevíte ve svém životě lásku, štěstí a radost.

isbn 978-80-906893-6-7
vazba: vázaná
Rozsah: 144 stran
Rok vydání: 2018
Cena: 299 Kč
ve výhradní distribuci Euromedia Group a.s. 
S podpisem v prodeji na www.pohlreich.shop


ENG - A PLACE IN THE HEART - Nothing of what is written in this book can fully express the state of being, which I experience. Even if I had the gift of eloquence, I could not describe this state. It is because all that we can put into words is only a reflection of the manifest material world, which comes from the non-manifest world. This non-manifest world has no form, no words, no color, no gender. It is a living NOTHING. And how do you propose to characterize NOTHING? Anything, which you say about NOTHING, becomes something. Words can only be directions on the path to experiencing this NOTHING. And if you succeed and arrive to the end, you may discover love, happiness and joy in your life, just as I did.


ITALSKÁ KUCHAŘKA

Riccardo Lucque

a jeho příběh

Italská kuchyně je známá po celém světě a získala srdce mnoha z nás. Kdo si vůbec dokáže představit vaření bez skvělých italských surovin, vín a sýrů, vyzrálých rajčat San Marzano, voňavé bazalky...?

Pro vás všechny, kteří jste si italskou kuchyni zamilovali, vznikla právě tato kuchařka. Pokud se chcete posunout dál, obohaťte se o řadu jednoduchých a skvělých jídel. Tato kuchařka obsahuje 104 receptů na rizota, těstoviny, masa, ryby, saláty, polévky, ale i recepty na pravé italské pečivo a dezerty, bez kterých si žádný Ital svůj oběd nebo večeři ani nedokáže představit.

Riccardovi Lucquemu, který se usadil u nás v Česku, máme být za co vděční. Přivezl k nám kus pravé italské gastronomie. Srozumitelné, ležérní a promyšlené zároveň. V jeho restauracích se skutečně přenesete přes hranice dvou států a zažijete stejný pocit, který dobře znáte z dovolených −objevování chutí, ježs takovou radostí při cestách po Itálii obdivujete. Když Riccarda potkáte osobně, máte možnost nasát atmosféru jeho velkorysé a milé italské povahy.

Začtěte se do Riccardova životního příběhu, jak potkal svou ženu Irmu, která je českou rodačkou. Kde všude vařil a proč zakotvil v Praze.

Úchvatné fotografie z jeho rodného regionu Marche vás bezpečně vtáhnou do děje.

Buon Appetito !

Název: Italská kuchařka
Autor: Riccardo Lucque
ISBN: 978-80-906893-5-0
Vazba: vázaná
Rozsah: 304 stran
Rok vydání: 2018
Nakladatelství: Sevruga, s. r. o.
Cena: 499 Kč
Ve výhradní distribuci: Euromedia Group a.s.

V prodeji na pohlreich.shop

ENG - Italian cuisine gained worldwide popularity and won the hearts of many. Who can imagine cooking without the amazing Italian ingredients, the wines, the cheeses, the wonderful ripe San Marzano tomatoes, the fragrant basil ...? This book was created for all those, who fell in love with Italian cuisine. If you want to improve your Italian cooking game, add the wide variety of simple and delicious recipes to your personal arsenal. This cookbook offers 104 recipes for risottos, pasta, meat, fish, salads, and soups, but also recipes for original baked goods and desserts, without which the Italians could not imagine their lunch or supper. We owe much to Riccardo Lucque, who decided to settle here in Czechia. He brought with him a piece of the true Italian gastronomy. The simple, relaxed but well-considered style of cooking. His restaurants flies you across borders and let you experience the same feeling you know so well from your holidays in the sunny south and discover tastes you so admired when traveling through Italy. When you meet Riccardo personally, you can bask in the atmosphere of his gloriously generous and likable Italian temperament. The book offers you insight into the story of Riccardo's life and reveals how he met his Czech wife Irma. You learn about all the places where he cooked and about what made him put down his roots in Prague. The breathtaking pictures of his native region of Marche will draw you into the story. Buon Appetito!


FRESH KUCHYNĚ

Zdeněk Pohlreich

Čerstvost a lehkost se stávají tématem dnešní doby zcela jednoznačně a časy, kdy kolečko rajčete spolu se zvadlým salátem bylo jedinou čerstvou věcí na talíři, upadnou už brzy v zapomnění. Být fresh bude prostě novou kulturou, to je jistá věc. Chtěli jsme, aby tahle kniha občerstvila váš repertoár a dala vaší kuchyni víc života a dobrých nápadů. Vašemu jídlu sex-appeal, kyslík, energii a pestrost. Není to jen soubor receptů, je to koncept, který vám může značně vylepšit život. Za názvem se skrývá dvojsmysl, na jedné straně vyjadřuje absolutní kvalitu produktů, se kterými pracujeme, ale také svěží mysl, kterou je podstatné si udržet mezi ušima. Přesně tam, kde mohou čerstvé myšlenky získat tvar a prostor. Z čerstvosti jsme si u téhle knihy udělali mantru. Jsem totiž přesvědčen, že když je fresh jídlo, tak budete fresh i vy.

Název: Fresh kuchyně
Autor: Zdeněk Pohlreich
ISBN: 978-80-906893-4-3
Vazba: vázaná
Rozsah: 224 stran
Rok vydání: 2018
Nakladatelství: Sevruga, s. r. o., 
Cena: 459 Kč

Ve výhradní distribuci Euromedia Group a.s.

v prodeji na pohlreich.shop

ENG - Fresh and light are the new culinary themes of our time and, hopefully, we soon completely forget the days when a pitiful slice of pinkish tomato and a wilted shred of lettuce were the only "fresh" things on our plates. Fresh is the "word" of the new culture, that much is certain. We created this book to freshen up your cooking repertoire and brought more life and ideas into your kitchen. We wish to bring more energy, variety, more oxygen and sex-appeal to your food. This book is more than a set of recipes, it is a concept designed to improve your life. The name itself has a double meaning. The nature and quality of the ingredients used and dishes created on one hand, and on the other, the mindset to approach both cooking and life. It is this mindset which gives fresh ideas the necessary space and substance. Fresh was our mantra for this book. That is because I am convinced that fresh food means a fresh you.


CUKRFREE

KUCHAŘKA PRO MALÉ I VELKÉ

Jana Dell Plotnárková a Janina Černá

Cukrfree kuchařka pro malé i velké je nepostradatelnou knihou pro každého, kdo se zajímá o zdraví nejen svoje, ale i celé své rodiny. Najdete v ní více než 120 unikátních receptů s minimálním obsahem cukru, a s ideálním poměrem pro tělo prospěšných zdravých tuků a bílkovin. Součástí jsou také výživová doporučení, kde se dozvíte spoustu užitečných informací o tom, jak by měla vypadat výživa, nejen nás dospělých, ale i dětí, a to včetně těch nejmenších. Ve spojení s nádhernými fotografiemi dýchajícími atmosférou Havaje, kde celá kniha vznikala, je kuchařka unikátní knihou, která vás jen utvrdí v tom, že i bez cukru to jde! Všechny recepty v knize jsou přirozeně bezlepkové, vlídné pro diabetiky a všechny, co trápí nadváha.

Cukrfree kuchařka pro malé i velké
autorky: Jana Dell Plotnárková, Janina Černá
ISBN: 978-80-906893-3-6 
Vazba: hardback
Rok vydání: 2018
Rozsah: 296 stran
Vydavatelství: Sevruga
Cena: 499 Kč

Ve vyhradní distribuci Euromedia Group a.s.
S podpisem autorek k zakoupení na pohlreich.shop


ENG - The Sevruga publishing company of Zdeněk Pohlreich presents a new cookbook "Cukrfree kuchařka pro malé i velké" - or Sugar Free Cookbook for the Little and the Big - from the authors Jana Dell Plotnárková and Janina Černá. Every year we try to come with inventive and interesting projects and we found this book so intriguing, that we arranged cooperation with the authors. This cookbook is an essential source of inspiration for all who wish to cook healthier both for themselves and for their families. It brings more than 120 unique recipes with minimal sugar content and the ideal balance of beneficial fats and proteins. The book also contains useful information on proper nutrition, not just for adults, but for children as well - including babies. The text, together with the beautiful pictures taken on Hawaii, where the book was created, makes this cookbook a truly unique experience, which shows you, that you really can cook without sugar! All the recipes presented in the book are naturally gluten-free, suitable for diabetics and for all who wish to work on their weight issues. It is not a new diet fad, but a concept of a lifestyle, which can be close to many and beneficial to all.



MY HOME COOKING

Zdeněk Pohlreich

anglická mutace

Nejčastější otázka, kterou Zdeněk Pohlreich dostává, zní, jestli doma vaří? "Ano, vařím a rád, i když jako každý mám několik jídel, která vařím pořád dokola." Ta nejoblíbenější předkládá v kuchařce Moje domácí kuchyně. Nechá vás nahlédnout nejen pod pokličku, ale i do svého soukromí. Kniha v pevné vazbě obsahuje 72 nápaditých receptů pro každý den od snídaně po večeři z běžně dostupných surovin s moderními fotografiemi. Doplňují je privátní fotografie, ke kterým sepsal několik vět o tom, jak žije, co má rád a o čem pro něj život vlastně je.

ISBN: 978-80-906893-2-9 
Vazba: hardback
Rok vydání: 2018
Rozsah: 184 stran
Vydavatelství: Sevruga
Cena: 399 Kč

V prodeji na e-shopu www.pohlreich.shop

ENG - This is an issue in english language of the "Moje domácí kuchyně" cookbook. For Zdeněk Pohlreich, the most often asked question is if he cooks at home. The answer is "yes, and with pleasure." Although, even he has a couple of dishes that he cooks all the time. The selection of his favorite recipes is presented in this cookbook. My Home Cooking lets you peek both under the lid of the pots on his stove and into the household around it. This hardback presents 72 imaginative recipes for everyday cooking, from breakfast and lunch to dinner, all made with easily available ingredients and illustrated by attractive pictures. Crisp photographs also open the doors into the private life of the family, accompanied by a couple of paragraphs describing how Zdeněk lives, what he likes and what he feels is his purpose.


Sem tam nejen projekty na papíře patří do našeho obchodního portfolia. Tady jsme se produkčně postarali o prezentaci nového obchodního záměru naší vlastní skupiny. Mobilní restaurace, která nezná hranice ani meze vaší představivosti. Dojede kamkoliv s veškerým zázemím, vybaveností a komfortem. Nemusíte řešit vůbec nic. Jen si užít kvalitní gastronomii, vybranou společnost a kouzlo okolní scenerie.

Wheels je vysoce sofistikovaný 5,4 m dlouhý kamionový návěs, který s 3,5tunovým tažným vozidlem dopraví váš sen o dokonalém cateringu pod osobním vedením Zdeňka Pohlreicha na vámi vybrané místo.

Během tří hodin od příjezdu se návěs promění v plnohodnotnou klimatizovanou restauraci, nezávislou na přívodu elektrické energie, vody, chladicích a skladovacích prostorech a odpadech vody. S plně vybavenou a funkční kuchyní, útulnou vstupní halou a exkluzivním posezením umí pohostit až 80 hostů na 75 m2. V případě nutnosti může být během další hodiny dovybavena i prostornou venkovní terasou. Svým provedením je plnohodnotně srovnatelná s komfortem "kamenných" restaurací.

více o Wheels zde

ENG - Wheels, as the name suggests, is a mobile restaurant, limited only by your imagination. It will go anywhere. A new dimension, a new experience! Wheels, this new project of Zdeněk Pohlreich, has one aim and one purpose. To join food and wonderful outdoors settings into a unique dining experience.



PRVOOTEC

David Vais

Byl jsem v pohodě. Měl jsem střechu nad hlavou, chápavou ženu a solidně rozjetou živnost, která mi zajišťovala komfortní život. "Jsem ready stát se otcem," řekl jsem si. Chyba lávky. Na startu své rodičovské dráhy jsem dostal pořádnou facku. Spíš drtivý pravý hák. Ptal jsem se ostatních na zkušenosti s prvním dítětem, ale všichni mlžili. Prý si nevzpomínají. A tak jsem napsal PRVOOTCE. Bez obalu, bez keců, s praktickými postřehy a radami pro muže, ale i ženy. Prožijte se mnou dvanáctiměsíční přerod moderního muže ve funkčního a milujícího tátu a partnera. Vyhněte se zbytečným chybám a zjistěte, co vede k spokojenému dítěti a rodině.

ISBN: 978-80-906893-1-2
Vazba: hardback
Rok vydání: 2017
Nakladatelství: Sevruga s.r.o.
Cena: 229 Kč

v distribuci Euromedia Group a.s.

v prodeji na www.pohlreich.shop


KULINÁRIUM

Zdeněk Pohlreich

Kulinárium Zdeňka Pohlreicha je kniha, která měla vzniknout už dávno.

Říká se, že vaření je forma umění, ale pravda to určitě není. Jde o řemeslo, které si může osvojit v podstatě kdokoli, kdo má dostatek zdravého selského rozumu a trpělivosti se naučit základní postupy a potom je aplikovat.

V této kuchařce Zdeněk Pohlreich přehledně vysvětluje všechny metody tepelných úprav a demonstruje je na nápaditých receptech, které bezpečně zaujmou.

"O receptech vaření není," říká Zdeněk Pohlreich. "Celý vtip je v tom, že jakmile ovládnete pravidla, už se jen zajímáte o nabídku matky přírody, kterou zpracujete tím nejlepším možným způsobem."

Chcete být kuchaři, kteří nejen umějí dobře vařit, ale hlavně vědí, co se v jejich pánvi nebo hrnci děje, a umějí si poradit za všech okolností?

Šéfkuchař Zdeněk Pohlreich vás taji kuchařských metod s nadhledem provede. Jakmile je totiž zvládnete, bude ve vaší kuchyni lehkost, komfort a více prostoru pro kreativitu a dokonalé provedení pokrmu.

Kulinárium obsahuje 17 metodik, 100 receptů s lákavými fotografiemi jídel a osobité ilustrace od Josefa Blechy a Lukáše Hudce. 

ISBN: 978-80-906893-0-5 
Vazba: hardback
Rok vydání: 2017
Rozsah: 280 stran
Cena: 499 Kč

Ve vyhradní distribuci Euromedia Group a.s.
S podpisem v prodeji na www.pohlreich.shop


ENG - This is a book that was supposed to be written a long time ago. It is said that cooking is a form of art, but that is not true. It is a craft, which anybody can learn, if they have enough common sense and patience to master the basics and apply them properly. In this book, Zdeněk Pohlreich explains all methods of cooking using heat and demonstrates them on creative, engaging recipes. "Cooking is not about recipes," says Zdeněk Pohlreich. "The trick is to master the rules and then you can just have a look at what mother nature has to offer and process it the best way you can." Do you want to be a cook, who not only knows how to prepare good food, but also has a very good idea about what is going on in the pan or the pot, and who can deal with any situation? Chef Zdeněk Pohlreich will guide you through the mysteries of culinary methods with ease and grace. As soon as you master them, they will lend you more lightness, comfort, and space for creativity in your kitchen. A perfectly executed meal will become the standard of your cooking. This book presents 17 cooking methods, 100 recipes with attractive pictures, and original illustrations by Josef Blecha and Lukáš Hudec.


VIETNAMSKÁ

KUCHAŘKA S RODINNÝM PŘÍBĚHEM 

Tuan & Lan

Zdeněk Pohlreich vydává ve svém nakladatelství Sevruga první neautorskou kuchařku manželů Tuana a Lan, kteří v Čechách úspěšně provozují pravá vietnamská bistra. "Moc rád čtu kuchařské knihy s popisem životního příběhu kolegů restauratérů," prozrazuje Zdeněk Pohlreich.

Vietnamská kuchyně je populární po celém světě a právem získává sympatie i u nás. Je svěží, lehká, plná chutí a vůní, čerstvých surovin, a přesto tak jednoduchá! Kuchařka obsahuje autentické recepty, ze kterých připravíte fantastické jídlo během krátké chvíle. Lákavé fotografie vás o tom přesvědčí.

Recepty doprovází vyprávění, jak Tuan s Lan přijeli z Vietnamu do Čech a v Praze si otevřeli svoji vysněnou restauraci, ve které začali jako první Čechům nabízet vietnamské jídlo tak, jak chutná v rušných ulicích Hanoje i u domácího stolu. Příběh oživují dokumentární fotografie ze současného Vietnamu.

Začtěte se do inspirativního příběhu velmi pracovitých a pokorných manželů Tuana a Lan, kteří s neutuchající energií vybudovali v Čechách nový domov a přirozeně se začlenili do naší společnosti. Objevte úžasný svět omamných vůní a lahodných chutí pokrmů plných masa, zeleniny a ryb. 

VietnamSKÁ kuchařka otevírá novou edici nakladatelství Sevruga, která už brzy překvapí další tematickou knihou. Těšte se na další porci zajímavých receptů a poutavých příběhů. Poznáte je snadno podle koncovky -SKÁ

ISBN: 978-80-905710-9-9
Vazba: hardback
Rok vydání: 2017
Rozsah: 200 stran
Cena: 399 Kč

Ve vyhradní distribuci Euromedia Group a.s.
v prodeji na www.pohlreich.shop


ENG - The Sevruga publishing company of Zdeněk Pohlreich presents the first of its cookbooks by another author, namely the husband and wife duo of Tuan and Lan, who run several successful Vietnamese bistros in Czechia. "I love to read cookbooks, which present the life stories of my fellow restaurateurs," reveals Zdeněk Pohlreich. Vietnamese cuisine is popular all around the globe and is deservedly gaining interest even here. It is crisp, light, full of flavors and scents, fresh ingredients and yet it is so simple! This cookbook contains authentic recipes, which let you prepare fantastic food in a matter of minutes. The attractive pictures will soon convince you to try yourselves. Furthermore, you can dive into the inspirational story of the humble and hardworking Tuan and Lan, husband and wife, who built their new home in Czechia thanks to their seemingly limitless energy and managed to naturally integrate into the society. Discover the amazing world of heady scents and delicious flavors, of dishes full of vegetables, fish, and meat. You can prepare the well know dishes or try the less familiar ones. This cookbook opens a new series of the Sevruga publishing company, with more themed books to follow. They will all be easily recognizable by the name in the form of a simple adjective denoting the origin, as it is with VIETNAMSKÁ/VIETNAMESE.


LEHKÁ KUCHYNĚ

Zdeněk Pohlreich

"Celý život jsem na dietě a vlastně nevím na jaké. Mám nadváhu prolínající se s obezitou a strašnou chuť s tím něco udělat. Nejde ale o dietu, která jednou skončí, jde o způsob, jak to vyřešit z gruntu. Rozhodl jsem se napsat knihu o rozumném jídle, bez gastronomické hysterie a zdraví nebezpečných experimentů. Lehká kuchyně je o tom, jak vařit zdravě (raději bych řekl rozumně) a se zachováním toho, co mě na gastronomii nejvíce vzrušuje a proč ji mám rád - skvělé chuti a prezentace jídla! Tyto pokrmy mohou chutnat báječně a vypadat lákavě, a navíc se po nich nesvalíte na gauč, ale budete se cítit lehce!" říká Zdeněk Pohlreich.

ISBN: 978-80-905710-8-2
Vazba: hardback
Rok vydání: 2016
Rozsah: 208 stran
Cena: 399 Kč

Ve vyhradní distribuci Euromedia Group a.s.
S podpisem v prodeji na www.pohlreich.shop

ENG - I have been on a diet my whole life, I just don't know, what sort of a diet it is. I am overweight, at times getting up into the obese territory, and I would love to do something about that. The way is not a single diet program, that will end, but making a lasting and meaningful change in my approach to food and eating. I decided to write a book about reasonable eating, without the gastronomic hysteria and life-threatening experiments. Light cooking is about cooking and eating healthy (and I would rather say reasonable) food and preserving all that which fascinates and excites me about gastronomy and the reason I love it so much - great taste and excellent visual presentation. These dishes can taste amazing and look attractive and what's more, you will avoid the inevitable post-meal overstuffed nap on a couch, but will feel fresh and light instead! I wish to present gourmet food, which has fewer calories but retains the excellent visual appeal and all the elements of the social experience. Food that brings your loved ones together around one table to enjoy amazing dishes, which leave you feeling sated, but not stuffed, only light. Does it sound complicated? Don't worry, it is easier than you might think.


PROSTŘENO BEZ SERVÍTKŮ

Zdeněk Pohlreich

Jedna z prvních a zároveň nejúspěšnější kuchařka Z.Pohlreicha si zasloužila po 6 letech oživit. Vtiskli jsme jí novou podobu v moderní grafické úpravě, s pečlivě popsanými recepty a aktualizovanou biografií. "Za tuto dobu se restaurační byznys ohromně proměnil a změnil se i pohled na to, co je a není dobré. Gastronomie se u nás zlepšuje raketovým tempem, jídla v této knize jsou však stále aktuální a moderní. Tvoří základy pro naše Café Imperial a naší restauraci Divinis přinesla již popáté ocenění Bib Gourmand v prestižním průvodci Michelin," popisuje Zdeněk Pohlreich vznik nového vydání kuchařky Prostřeno bez servítků. Obsahuje téměř 100 prověřených receptů moderní české a francouzské kuchyně, z nichž mnohé se staly ikonami gastronomie, a velmi osobní vyprávění o životě. "Od prvního vydání této knihy se mi změnil celý život. Zestárl jsem, zklidnil jsem se a jsem neskonale šťastný. Jediné, co si přeju, je, aby to trvalo věčně."

ISBN: 978-80-905710-5-1
Vazba: hardback
Rok vydání: 2016
Rozsah: 260 stran
Cena: 399 Kč

Ve vyhradní distribuci Euromedia Group a.s.
S podpisem v prodeji na www.pohlreich.shop

ENG - One of the first and at the same time the most successful cookbooks of Zdeněk Pohlreich, has earned a refresh after six years from the last issue. It returns in a new format, with modern graphic design, improved recipe descriptions, and updated biography. Zdeněk Pohlreich describes the new edition of the book: "Since the first edition came out, the restaurant business went through a great change and even the view of what is and what isn't good is different now. Gastronomy is improving in leaps and bounds, but the dishes presented in this book remain relevant and modern. They form the basis for our menu in Café Imperial and the Divinis restaurant owes them its five Bib Gourmand awards of the Michelin Guide." This new edition brings nearly 100 tried and tested recipes from the modern Czech and French cuisine, many of which became culinary icons. It also features very personal stories about life and living. "My whole life has changed since the first edition of this book. I got old, I got calm and I got infinitely happy."


ZPRÁVY Z NITRA

Zdeňka Pohlreich

Ve svém nakladatelství jsem se rozhodl vydat rukopis mé milované ženy Zdeničky. Tentokrát v knize nenajdete jediný recept na má oblíbená jídla. Možná ale někdo najdete recept nebo odpověď na otázky, které nám servíruje sám osud. Kniha je jejím debutem a přeju jí, aby měla kniha pro vás význam. Dál vám už knihu představí Zdenička sama.

"Chtěla bych vyprávět svůj životní příběh o nemoci, která se proměnila v moc. V moc ovládnout svůj život a vzít za něj plnou zodpovědnost. Věřím, že každý dokáže změnit běh života. A co to znamená? Znamená to být pozitivní, šťastný, zdravý, úspěšný a milující. A jak to dokázat? Je to tak jednoduché a těžké zároveň. Chtěla bych se s vámi podělit o svou subjektivní zkušenost. Nepředkládám nauku ani dogma. Mám jediné přání − pokud tento příběh povzbudí jen jednoho z vás a pomůže mu, je smysl mé nemoci naplněn."

ISBN: 978-80-905710-4-4
Vazba: hardback
Rozsah: 248 stran
Rok vydání: 2016
Cena: 299,-Kč 

ve výhradní distribuci Euromedia Group a.s. 
S podpisem v prodeji na www.pohlreich.shop


ENG - I decided to publish a book by my beloved wife Zdenička under my publishing company. You will not find a single recipe here. But you may find a recipe - or an answer - to many a question, which we get served by life itself. This is her book debut and I hope you find your own meaning in it. I will give the floor to Zdenička to present her book herself: "I wanted to tell the story of my life and my illness, which brought me great empowerment. It empowered me to take charge of and full responsibility for my life. I believe that everyone can turn the course of their life. What does it mean? It means everybody can become positive, happy, healthy, successful, and loving. How to achieve that? It is both simple and difficult at the same time. I would like to share my subjective experience. I am not presenting any doctrine or dogma. I only have one wish - to encourage you with my story. And if it should only help one of my readers, then the meaning of my illness is fulfilled."


MOJE DOMÁCÍ KUCHYNĚ

Zdeněk Pohlreich

Nejčastější otázka, kterou Zdeněk Pohlreich dostává, zní, jestli doma vaří? "Ano, vařím a rád, i když jako každý mám několik jídel, která vařím pořád dokola." Ta nejoblíbenější předkládá v kuchařce Moje domácí kuchyně. Nechá vás nahlédnout nejen pod pokličku, ale i do svého soukromí. Kniha v pevné vazbě obsahuje 72 nápaditých receptů pro každý den od snídaně po večeři z běžně dostupných surovin s moderními fotografiemi. Doplňují je privátní fotografie, ke kterým sepsal několik vět o tom, jak žije, co má rád a o čem pro něj život vlastně je.

ISBN: 978-80-905710-3-7
Vazba: hardback
Rozsah: 184 stran
Rok vydání: 2015
Cena: 399,-Kč 

ve výhradní distribuci Euromedia Group a.s. 
S podpisem k zakoupení na www.pohlreich.shop


ENG - For Zdeněk Pohlreich, the most often asked question is if he cooks at home. The answer is "yes, and with pleasure." Although, even he has a couple of dishes that he cooks all the time. The selection of his favorite recipes is presented in this cookbook. My Home Cooking lets you peek both under the lid of the pots on his stove and into the household around it. This hardback presents 72 imaginative recipes for everyday cooking, from breakfast and lunch to dinner, all made with easily available ingredients and illustrated by attractive pictures. Crisp photographs also open the doors into the private life of the family, accompanied by a couple of paragraphs describing how Zdeněk lives, what he likes and what he feels is his purpose.

The book includes a table of contents with pictures and QR codes, which automatically create a shopping list in your smartphone. "Come and cook with me, it's easy and fun."


GRILOVÁNÍ

Zdeněk Pohlreich

Stovky osvědčených receptů, doplněných a upravených, také čtyřicet úplně nových senzačních jídel. Možná jste ani netušili, co všechno se dá na grilu připravit - je tu zkrátka 100 + 40 důvodů, proč se pustit do grilování! Naučíte se připravovat prakticky vše, včetně ryb, mořských plodů, zeleniny a ovoce. Zvládnete taje ohně i různé grilovací metody, seznámíte se i s méně obvyklými způsoby přípravy a surovinami. Praktická, přehledná a nabitá skvělými recepty, které si zamilujete stejně jako jídla, která podle ní připravíte.

ISBN: 978-80-905710-2-0
Vazba: hardback
Rok vydání: 2015
Rozsah: 264 stran
Cena: 499 Kč

ve výhradní distribuci Euromedia Group a.s.

S podpisem k zakoupení na www.pohlreich.shop

ENG - The new cookbook Grilování/Grilling brings 100 favorite recipes and 40 completely new ones. Follow these webpages and cook something delicious on a grill yourself. We will be posting several full recipes. You will find the shopping lists of ingredients for the recipes from the new book below.

PRVNÍ ZDEŇKOVA E-KUCHAŘKA

iBookstore

Pro majitele zařízení iPod touch, iPad, iPhone a Mac s operačním systémem Maverics nebo novějšími verzemi jsme vyrobili elektronickou podobu knihy Rozpal to, šéfe! Přišlo nám praktické mít při grilování rady a recepty Zdeňka vždy při ruce ve vašich mobilech nebo tabletech.

Elektronickou verzi můžete zakoupit na iBookstore

Užijte si ji s námi!

ROZPAL TO ŠÉFE!

HEAT IT UP CHEF!

Tato kniha vyšla v české a anglické mutaci.

ROZPAL TO ŠÉFE!

Zdeněk Pohlreich vaří venku! Na grilu připravuje nejen pořádné kusy masa, ale i delikátní ryby, mořské plody, vtipné předkrmy a snídaně, které přilákají i zaryté odpůrce pobytu v přírodě. Zdeněk Pohlreich doplňuje svých 92 oblíbených receptů peprnými komentáři i desaterem správného grilování. Poradí vám, co při grilování skutečně využijete a jaký gril si vybrat. 

ISBN: 978-80-905710-0-6
Vazba: paperback
Rozsah : 200 stran
Rok vydání: 2014
Cena 399,-Kč

k zakoupení zde

HEAT IT UP CHEF!

Tištěnou anglickou mutaci Rozpal to, šéfe! jsme vydali ve velmi nízkém nákladu abychom uspokojili některé příznivce Zdeňka Pohlreicha z řad cizinců žijících v ČR. Snad jsme jim tímto počinem udělali radost. Tato kniha vzhledem k nízkému nákladu není v klasické distribuční síti knihkupců a lze zakoupit pouze na vyžádání v podnicích Café Imperial nebo Next Door v Praze.

ISBN: 978-80-905710-6-8
Vazba: paperback
Rozsah : 200 stran
Rok vydání: 2016
Cena 399,-Kč